Home
/
Blog
/
UW-S Nieuws
/
Documentaireserie De Jonge Ondernemer

Documentaireserie De Jonge Ondernemer

Jong, ambitieus en dan toch supermarktondernemer worden.

Dorien Beernink
1/7/2021

In een negendelige documentaireserie volgen we drie jonge supermarktondernemers een jaar lang en nemen we een kijkje in hun hectische ondernemersleven. In de eerste aflevering maken we kennis met Carmen Driessen, Djordy Dijkman en Willem Ter Schure, drie enthousiaste jonge ondernemers die openhartig vertellen wat ondernemen nou echt voor ze betekent en wat hun drijfveren zijn. 

Meehelpen in de winkel lag voor de hand met een supermarkt als achtertuin. Toch was voor geen van hen de keuze voor het vak vanzelfsprekend, maar uiteindelijk één waarmee de puzzelstukjes op hun plek vielen. Een supermarktonderneming runnen in deze tijd is ook weer een hele andere rol dan tien of twintig jaar geleden. 

Gedurende de afleveringen wordt steeds duidelijker dat alle drie de jonge ondernemers hetzelfde hart voor de zaak hebben als hun ouders toentertijd. Ondernemen is ze met de paplepel ingegoten en ze zijn alle drie gezegend met een enorm ambitie om het bedrijf vooruit te helpen. In een supermarktlandschap dat de komende 5 a 10 jaar door grote veranderingen gaat, is dat natuurlijk een mooie uitdaging. 

De uiteindelijke keuze om hun ouders op te volgen in het bedrijf blijkt voor alledrie een enorm goede keuze te zijn geweest. Dat het hectisch is maakt het ondernemen juist interessant want geen enkele dag is hetzelfde. Van het klantcontact tot het aansturen en enthousiasmeren van het team. En dat kan nog wel eens een uitdaging zijn. Want hoe zorg je dat iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt als meer dan 250 medewerkers in dienst hebt? 

Dat het ondernemen er al vroeg in zat wordt ook meteen duidelijk, zo werd overal wel een handeltje in gezien. Maar ook in hun eigen winkels zijn ze altijd bezig met het zien en grijpen van nieuwe kansen. Wat gaat er goed, maar vooral wat kan er nog beter? 

Een boeiend en openhartig portret van drie hele verschillende jonge ondernemers met veel gemene delers. 

Vanaf 7 juli kun je deze negendelige documentaireserie wekelijks gaan volgen. Leuk, leerzaam, onderhoudend maar vooral authentiek.

No items found.

Ook interessant

Bekijk alle artikelen

Beleef het mee!

Met onze nieuwsbrief beleef je altijd mee wat er lokaal speelt in en rond supermarkten. Of het nou gaat om digitale instore communicatie, lokale acties, verbouwingen of interessante video-items.

Inschrijven nieuwsbrief

*verplicht veld

Wat speelt er in de supermarkt wereld?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.