Home
/
Blog
/
UW-S Nieuws
/
JUMBORUN 2021

JUMBORUN 2021

Samen sportief en gezond voor het goede doel!

Gabrielle Dullaart
15/9/2021

In 38 uur 400 km lopen in estafettevorm langs 54 Jumbo winkels met een team van 25 super enthousiaste medewerkers, klanten en partners…dat kan alleen met een supersterk team met één duidelijk gezamenlijk doel. 

Op 4 en 5 september was het dan na lange voorbereiding en keihard trainen eindelijk zover. Het team van Jumbo Ernst Dijkman uit Krimpen aan den IJssel maakte zich op voor een grootse prestatie, de JUMBORUN met een belangrijk doel; het ophalen van zoveel mogelijk geld voor Stichting Roparun. Deze Stichting heeft een prachtige missie:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Al jaren levert Jumbo Ernst Dijkman met zijn team een flinke bijdrage aan dit goede doel. Dit jaar wilden ze het groter aanpakken dan anderen jaren en zo ontstond het idee om in het weekend van 4/5 september een eigen run te organiseren, de JUMBORUN. Op de camping in Erp werden de pop-up tentjes vrijdagavond opgezet en genoot het team van gezelligheid en een heerlijke BBQ op het terrein. De sfeer zat er goed in. 

Zaterdag ging de wekker in alle tentjes om 04.00 uur en om 05.00 kon het hele team aanschuiven aan een fantastisch ontbijt, verzorgd door Michael Klaassen van Jumbo Foodmarkt in Veghel. Om 06.00 uur, gehuld in goed verlichte hesjes en herkenbaar in Jumbo tenue, vertrokken de lopers met ontstoken JUMBORUN fakkel voor het eerste deel van de estafette. 

“Dit initiatief sluit goed aan bij de strategie van Jumbo om consumenten steeds bewuster te maken van het belang van een gezonde levensstijl door gezonde voeding voor iedereen bereikbaar te maken". 

Met Jumbo Foodcoach maakt Jumbo de verbinding tussen goede gepersonaliseerde voeding én beter presteren. "De app is vanaf september voor iedereen beschikbaar” aldus Rennie Vernooij, Corporate communicatiemanager bij Jumbo.

Omdat samen zo’n sportieve prestatie leveren natuurlijk veel leuker is, liepen er vanuit de deelnemende Jumbo winkels ook collega’s op delen van de route mee. Vanaf hun eigen Jumbo winkel naar de eerstvolgende op de route.

Bas Bobeldijk, Jumbo ondernemer in o.a. Nieuwkoop vindt het een super goed initiatief. 

“Mooi dat het succes van een lokale activiteit wordt uitgerold naar meerdere Jumbo winkels. Wij hebben met een klein team meegelopen/gefietst en hebben samen met medewerkers en klanten een bedrag van 1000 euro opgehaald. Volgend jaar moeten alle Jumbo winkels meedoen, dat is goed voor de teamspirit en mooi als Jumbo collectief dit een warm hart toe te dragen.” 

Met de JUMBORUN en alle acties eromheen is al zeker 26.000 euro opgehaald voor de Stichting Roparun. Dankzij lokale initiatieven zoals emballageacties van deelnemende Jumbo’s werden er op de route ook cheques overhandigd voor het goede doel. Een door Localty vormgegeven Facebookcampagne waar door middel van het scannen van een QR-code gesponsord kon worden, leverde ook een geweldige bijdrage. Uiteindelijke doel van Ernst Dijkman is om met de Roparun in oktober het bedrag te kunnen verhogen naar 40.000 euro!

Op zondag 5 september kwamen de JUMBORUN lopers in de thuishaven Krimpen aan den IJssel moe maar voldaan over de finish.

"Wat een topweekend en wat een topprestatie hebben we met elkaar geleverd"

Ernst Dijkman: “Wat een topweekend en wat een topprestatie hebben we met elkaar geleverd, de JUMBORUN 2021 is zeer succesvol verlopen en zal in 2022 wederom georganiseerd worden met nog meer Jumbo winkels”.

De JUMBORUN is een blijvertje!

Bekijk de aftermovie, gesponsord door UW-S, om een impressie te krijgen van deze bijzondere run.

No items found.

Ook interessant

Bekijk alle artikelen

Beleef het mee!

Met onze nieuwsbrief beleef je altijd mee wat er lokaal speelt in en rond supermarkten. Of het nou gaat om digitale instore communicatie, lokale acties, verbouwingen of interessante video-items.

Inschrijven nieuwsbrief

*verplicht veld

Wat speelt er in de supermarkt wereld?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.